panelarrow

Få kroppen frisk slik at du kan trene som normalt

For mange er det en frihet å kunne sette seg på sykkelen og tråkke en god og lang tur. Enten du sykler i skogen, langs veien, eller konkurrerer.

For at sykkelturen skal bli en god opplevelse og treningen optimal, er det viktig at kroppen fungerer. Sliter du med plager i muskler og ledd, kan det i verste fall føre til at du må gi opp treningen.

Tren jevnt og trutt

En vanlig årsak til at muskler og ledd krangler, er for mye, eller feil trening. Hvis du øker treningsmengden for brått, eller har mangelfull teknikk, øker faren for overbelastning. Det er viktig å være oppmerksom på begynnende symptomer. Plager som til å begynne med kan virke bagatellmessige, kan fort eskalere uten riktig oppfølging. For eksempel kan leddsmerter som overses for lenge og ikke gis hvile og behandling, ende med å bli et smertehelvete som gjør selv enkle oppgaver vanskelig å gjennomføre.

Få riktig behandling

Det er viktig å oppsøke hjelp før plagene har vart for lenge. Tidlig innsats vil lette behandlingen og korte ned hviletiden. Ta en titt her for å se hvilke typer behandling som er tilgjengelig for deg med ledd og muskelplager i forbindelse med sykling eller annen idrett.