panelarrow

Utstyr for syklister

Når du drar på sykkelturer er du nødt til å være trygg. Det har over årene vært forsket på hva syklister trenger for å være trygge under sykkelturene sine. Sykling ser ufarlig ut, men om du kjører feil og ikke har riktig utstyr kan det gå hardt utover syklisten.

I denne artikkelen skal vi gå inn på hvilket utstyr du bør bruke og hvilke andre forholdsregler du må ta for å være en ansvarlig syklist. Husk hovedformålet med utstyret du bringer med deg: nok til at du kan løse de fleste problemer underveis, og ikke mer enn at vekten og bulk-størrelsen hemmer sykkel-opplevelsen.

Mobil og hjelm

En ting du ikke burde gjøre mens du sykler, er å drive med telefonen – dette kan være farlig for både deg og andre rundt deg. Om du krasjer kan du og mobilen bli skadet. Blir telefonen ødelagt, kan du bruke Mobylife, som er Nordens største autoriserte mobil reparasjon tilbydere.

Når du sykler er hjelm noe av de viktigste utstyret du har. Hjelmen beskytter de mest kritiske områdene på hodet ditt – nemlig tinningene og pannen. Over en tredjedel av skader som syklister får er hodeskader, men ved bruk av hjelm, beskytter du deg mot alvorlige og langvarige skader. Bruk derfor alltid en god hjelm!

Påbudt utstyr

Etter 2017 ble det påbud med reflekser og lys på sykkelen. En av grunnene til dette er at mange syklister har omkommet eller blitt hardt skadet grunnet mangel av lys og refleks i mørket. De lysene som er påkrevd er et rødt lys/refleks bak på sykkelen, et hvitt/gult lys foran og på sidene av pedalene.

Bremser er også en viktig ting, det er farlig å sykle uten fungerende bremser. Så om bremsene ikke fungerer er du nødt til å fikse de eller skaffe en ny sykkel. En annen ting som er påbudt er ringeklokken, dette er for at du trenger et lydsignal og andre varselapparater er forbudt.