panelarrow

Kjente norske syklister

Thor Hushovd kalles Oksen fra Grimstad. Han vant VM i landeveissykling i 2010, og vant den grønne trøya i Tour de France i 2005 og 2009. Han har 10 etappeseire fra Tour de France, 1 etappeseier fra Giro d’Italia, og 3 etappeseire fra Spania rundt. 

Hushovd var blant de fem beste i poengkonkurransen i Tour de France hvert år fra 2003 til 2011, og vant poengkonkurransen i Spania rundt i 2006. I tillegg har han blitt norgesmester 6 ganger.

Kurt Asle Arvesen vant to etappeseire i Tour de France i 2008.

Edvald Boasson Hagen sykler for Team Sky. Han har blant annet vunnet sølv i VM i 2012, 2 etapper i Tour de France, og 1 etappe i Giro d’Italia, i tillegg har han vunnet flere NM-gull og andre sykkelløp. Edvald Boasson Hagen må alltid regnes med blant favorittene når det arrangeres sykkelløp. Hvis du lurer på hvordan han og de andre norske syklistene rangeres, finner du odds hos Unibet ved tidspunktet for rittet. Nordmennenes vinnersjanser i store sykkelløp er dessverre ganske små. Av de nåværende er det Boasson Hagen som har størst sjanse til å ta en etappeseier. En gang i framtiden vil kanskje en nordmann vinne hele Tour de France men foreløpig har vi ingen vinnerkandidater til sammenlagtseieren. Når det gjelder muligheten for etappeseiere, ser det bedre ut, ettersom flere nordmenn allerede har vunnet etapper i Touren.

Edvald Boasson Hagen har vist seg sterk også i store løp som Tour de France. Han er nok vår største kandidat til å ta en etappeseier i årets løp. Flere unge utøvere er også på vei oppover, så vi kan oppleve overraskelser fra norske syklister. Kanskje vi opplever at Boasson Hagen sykler med en av poengtrøyene i år.

En annen norsk syklist vi kanskje kan vente oss noe stort av, er Jonas Orset, som fra neste sesong sykler for det kinesiske laget China Vuxi Jilun Cycling Team.